45 mrtvih v letalski nesreči v Madridu

Datum 20.8.2008 17:00:33 | Kategorija: Evropa

Na madridskem letališču se je zgodila nesreča. Letalo je bilo v pripravljenosti, da vzleti, a je zagorel motor, zato je poskušalo zasilno pristati. Španska vlada je sporočila, da je smrtnih žrtev 45, 19 oseb pa je huje ranjenih.
Nesreča v Madridu

Vzrok nesreče letala družbe Spainair naj bi bila tehnična okvara, zaradi katere je zagorel motor.

Na madridskem letališču Barajas se je okoli 14.45 ure pri vzletu letala tipa MD-82 zgodila nesreča. Letalo z okoli 166 potniki, sicer namenjeno v Las Palmas na Kanarskih otokih, je po pisanju lokalnih medijev poskušalo vzleteti z vzletne steze na četrtem terminalu, a je levi motor zagorel, zato je poskušalo zasilno pristati. Letalo sta zajela dim in ogenj, s katerim se trenutno bori 11 gasilnih avtomobilov.

Las Palmas na Kanarskih otokih je priljubljeno letovišče - družba Spainair namreč tja leti dva-do trikrat na dan.

Informacije o mrtvih in ranjenih se razlikujejo. Španska vlada je sporočila, da je na letu JK 5022 umrlo 45 oseb, 19 je huje ranjenih. Španski spletni portal El Mundo pa medtem poroča, da je v letalu, ki naj bi se prelomilo na pol, umrlo 21 oseb, ranjenih pa naj bi bilo 43. Ker je let združen še z nemško letalsko družbo Lufthansa, naj bi bili potniki večinoma Nemci in lokalni prebivalci.

Madridsko letališče Barajas, drugo največje špansko za Iberio, je sicer zelo pretočno, saj z njega in nanj potuje 40 milijonov potnikov letno. Leta 2006 so ga posodobili, pred dvema letoma je bil namreč zgrajen prav omenjeni četrti terminal. Spainair je sicer podružnica skandinavske letalske družbe Scandinavian Airlines Systems (SAS).

Nesreča letala

Madridsko letališče Barajas je zajel gost dim.

"Spanair nesrečo globoko obžaluje in bo v tem težkem času storil vse, kar je mogoče, da pomaga španskim oblastem. Nadaljnje informacije bomo priskrbeli takoj, ko bo mogoče,“ so sporočili iz družbe.

24ur

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4011