Tudi Slovenci na Scott Firefighter Combat Challenge

Datum 19.8.2008 19:13:45 | Kategorija: Slovenija

Jutri odhaja ekipa radovljiških gasilcev v Združene države Amerike, kjer se bodo udeležili tekmovanja Scott Firefighter Combat Challenge. :download:fcc.pdf

Nastopili bodo 23. avgusta, na 2. prvenstvu Nove Anglije, ki bo potekalo v mestu Haverhill, v državi Massachusetts na severovzhodu ZDA. Slovenijo bosta kot posameznika na tekmovanju zastopala Anže Habjan in Renato Flego.

Tradicionalno tekmovanje pritegne stotine gasilcev iz Kanade in ZDA in poteka na več kot 25 lokacijah, sedaj pa se širi tudi po svetu v Novo Zelandijo, Nemčijo, Argentino, Čile in Južno Afriko. Radovljiški gasilci pričakujejo, da bi mogoče to tekmovanje pripeljali tudi v Slovenijo. Tekmovanje poteka z namenom spodbuditi gasilce k telesni aktivnosti, obenem pa javnosti prikazati ostrino gasilskega dela. Da je tekmovanje zanimivo priča tudi dejstvo, da si ga vsako leto po vsem svetu ogleda preko 30 milijonov ljudi.

Oblečeni v zaščitno obleko z dihalnim aparatom pari tekmovalcev tekmujejo eden proti drugemu v petih povezanih nalogah. Naloge so pripravljene tako, da posnemajo fizično zahtevnost resničnega gasilstva. Tako morajo tekmovalci plezati na petnadstropni stolp, dvigovati, sekati, vleči cevi in reševati "osebo" v resnični velikosti. Tekmujejo eden proti drugemu in proti času.

Več o tekmovanju si lahko pogledate v priloženi datoteki ali na www.firefighter-challenge.com

Sveže informacije dobite na http://www.gasilci.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=10489.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4009