Neurje spet besnelo nad Slovenijo

Datum 16.8.2008 8:56:21 | Kategorija: Slovenija

Napovedano neurje se je razbesnelo nad jugovzhodno, vzhodno in severovzhodno Slovenijo. Močan veter je razkrival strehe, ruval drevesa, padala je tudi toča.


Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. V večernih urah se je neurje razbesnelo nad jugovzhodno, vzhodno in severovzhodno Slovenijo - najbolj je prizadelo Dolenjsko, Posavje in Belo krajino. Močan veter je razkrival strehe, ruval drevesa, padala je tudi toča s premerom štiri centimetre. Obilne padavine so zalile več stanovanjskih hiš in drugih poslopji.


Začelo se je že nekaj po 20. uri v Črnomlju in okolici, najhuje pa je bilo v Semiču, kjer je podiralo drevesa in odkrilo nekaj 10 streh stanovanjskih hiš in streh na blokih. Prebivalci so ostali celo brez elektrike. Neurje se je nato preselilo nad Novo mesto, kjer je zalilo vsaj 30 kleti in zamašilo kanalizacijo. Tudi v Šentjerneju je pihal močan veter, ki je odkrival strehe in ruval drevesa. Posledice razdejanja še odstranjujejo.

Hude padavine so zajele tudi Ptuj in Dravsko polje, kjer je pihal močan veter s točo. Poškodovani so televizijski oddajniki, prekinilo je telefonske povezave in električno napeljavo.

Na Krškem je orkanski veter prinesel nekaj toče in povzročil podrta drevesa, potrgane žice, neprevozne ceste ter razkrivanje streh. V Posavju so domala vse ceste neprevozne, drevesa podrta, strehe razkrite, elektrike pa ni.

Okoli 22.30 ure se je neurje premaknilo proti Prekmurju. Posledično se bodo v noči na soboto močno povečali pretoki po vsej državi, najbolj v zahodni, severni in severovzhodni Sloveniji. Krajevno bodo močno narasli hudourniki in manjši potoki.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4004