Požar nad Ajdovščino znova izbruhnil

Datum 12.8.2008 11:05:12 | Kategorija: Slovenija

Na pobočju Kovke nad Ajdovščino so znova vzplamteli ognjeni zublji. Na težko dostopnih področjih požar gasi več kot 30 gasilcev
Slovenski gasilci 

(Foto: Dare Čekeliš)

V ponedeljek pozno popoldne so bili gasilci obveščeni, da je na pobočju Kovke nad Ajdovščino izbruhnil požar. Poveljnik gasilske enote Ajdovščina Boris Šapla je za 24.ur.com dejal, da so v ponedeljek zvečer uspeli navkljub skalnatemu področju in vetru požar lokalizirati. Vendar pa je požar danes zjutraj znova izbruhnil. Do sedaj je zgorelo več kot tri tisoč kvadratnih metrov grmičevja in podrasti.

Na terenu je trenutno 30 gasilcev, pri gašenju požara pa se jim bo pridružil tudi helikopter Slovenske vojske.

Vzrok požara še odkrivajo

Z ognjenimi zublji se je že v ponedeljek več ur borilo več kot 50 gasilcev, ki so vodo na hrbtih nosili na požarišče. V večernih urah je gasilcem požar uspelo omejiti. Kaj je zanetilo ogenj, še ni znano. Zanj bi bila lahko kriva strela, možno pa je tudi, da je požar nekdo podtaknil.

Na PU Nova Gorica so za 24ur.com dejali, da vzrok požara še vedno preiskujejo. Gasilci pa so si danes tudi natančneje ogledali prizorišče požara, so sporočili na Upravi za zaščito in reševanje RS.

24ur

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3997