Zagorelo v podjetju Omaplast v Grosupljem

Datum 10.8.2008 20:33:52 | Kategorija: Evropa

Nedelja 10.08.2008, 19:22

Grosuplje - Požar, ki je danes zgodaj zjutraj izbruhnil v podjetju Omaplast v industrijski coni v Grosupljem, ki je uničil približno 250 kvadratnih metrov objekta.
Vzroka za požar še niso ugotovili, na policiji pa so že izključili tujo krivdo. Škoda naj ne bi presegla poldrugi milijon evrov, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje

Požar se je hitro razširil

Po navedbah uprave za zaščito in reševanje je ob 3.26 uri najprej zagorelo v proizvodni hali velikosti 50x35 metrov, kjer so zagorele vreče z granulatom plastike, polietilena in polipropilena, ki jo uporabljajo pri proizvodnji. Požar se je nato razširil na ostrešje objekta in delovne stroje ter zajel površino okoli 250 kvadratnih metrov objekta, kjer je uničil tudi vse instalacije.
Zaradi obsega požara je v intervenciji sodelovalo 76 gasilcev iz Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Grosuplje, Šmarje-Sap, Žalna, Spodnja Slivnica, Št.Jurij, Ponova vas, Polica, Zagradec pri Grosupljem, Gatina, Racna in Škocjan. O dogodku je bila obveščena policija in inšpektor Inšpektorata RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami (IRSVNDN), so še sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Ni šlo za nameren požig

Na PU Ljubljana pa pojasnili, da bodo vzrok za požar ugotavljali v naslednjih dneh, že sedaj pa lahko izključijo tujo krivdo. Škode naj bi bilo za okoli milijon do 1,5 milijona evrov, po podatkih, ki jih ima ljubljanska policijska uprava, pa zaradi požara ni bilo nevarnosti za okolje oz. za zdravje ljudi.

STA

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3993