Nad Dugim otokom izginilo letalo

Datum 1.8.2008 19:43:56 | Kategorija: Evropa

V bližini Dugega otoka je z radarjev izginilo manjše letalo. Na gladini morja so opazili naftni madež in dokumente, zato so prepričani, da je tam strmoglavilo.
Nad hrvaškim Dugim otokom je zgodaj popoldne z radarjev kontrole zračne plovbe izginilo manjše letalo. Najverjetneje je strmoglavilo na odprtem morju šest kilometrov jugozahodno od otoka.

Gre za Lufthansino učno letalo Pipper 44, enega od devetih, ki ga ima nemški prevoznik na zadrskem letališču. Od tam je letalo, na katerem so bili inštruktor in dva učenca, vzletelo okoli 12. ure. Dvajset minut kasneje so se zadnjič javili kontrolnemu stolpu, potem pa so z njimi izgubili stik. "Policija je dobila prijavo, da je z radarja okoli 12.30 izginilo letalo in da so na morju opazili velik mastni madež, ki pa se je že razpršil. Iskanje pogrešanega letala je v teku,“ je dejal načelnik zadrske policije Anton Dražina.

Iskalne akcije, v katerih sodelujejo letala in helikopterji hrvaškega ministrstva za obrambo ter ladje luške kapetanije, za zdaj niso obrodile sadov. Je pa eden od pilotov, ki sodeluje v njej, povedal, da so severno od Kornatov opazili naftne madeže in drugo nečistočo, na gladini morja so plavali tudi dokumenti, kar vse dokazuje, da se je letalo zrušilo. Zadrska policijska uprava je oblikovala posebno skupino, ki se ukvarja s primerom. Podrobnih informacij pa za zdaj še ne dajejo, poroča dnevnik.hr.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3972