Kanalski gasilci in župan na bojni nogi

Datum 22.7.2008 10:11:04 | Kategorija: Slovenija

Bodo v občini ostali brez najbolj usposobljene gasilske enote?

Spor med prostovoljnim gasilskim društvom(PGD) iz Kanala in županom občine Andrejem Maffijem, oziroma, kot pravi slednji, med njim in predsednikom društva Borisom Čuferjem, traja že dalj časa. Potem ko je župan gasilski problematiki namenil zaprto izredno sejo, ko se je na PGD-ju zvrstilo več inšpekcij, ki niso našle nepravilnosti, ko je župan pristojnosti za reševanje iz vode prenesel na potapljaško društvo Tolmin, ko se je komunikacija med županom, ki PGD-ju določa pristojnosti in društvom zapletla do skrajnih mer, so kanalski gasilci svoje videnje problemov predstavili na tiskovni konferenci. Ob tem so poudarili, da bodo, če bo župan del področja, za katerega so pristojni, res namenil industrijskemu gasilskemu društvu Salonita Anhovo, prekinili pogodbo z občino. Pa čeprav bi takšna odločitev pomenila tudi ukinjanje osnovne dejavnosti društva.

Župan Maffi je vse obtožbe gasilcev zanikal, spor, kot smo že omenili, označil za osebni spor med njim in predsednikom gasilcev Čufarjem, ob tem pa poudaril, da z ustanovitvijo Javne gasilske službe, kanalskim gasilcem ne bo odvzemal pristojnosti.

Polemike povezane z gasilskim društvom in njegovimi nalogami so bile še bolj vroče ob utopitvi pred mesecem dni pri Avčah. Tudi občinski spletni forum se že dalj časa ni ohladil prav zaradi 'gasilskih' razprav. Nenazadnje, različne interpretacije lanskoletne utopitve pod kanalskim mostom naj bi privedle celo do tega, da bo o zadevi moralo odločati sodišče.

V videu si lahko pogledate kaj o razlogih za nastalo situacijo pravijo predstavnica ženske sekcije PGD Kanal Eva Knafelc, predsednik društva Čufer in župan Maffi.


vir: http://primorska.info/regije/sprimorska/687

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3951