Požari na Hrvaškem

Datum 17.7.2008 6:22:54 | Kategorija: Evropa

Na Hrvaškem je izbruhnilo več požarov. Večino so sicer omejili, vendar pa delo otežuje burja. Popoldne je zagorelo v bližini Rogoznice. Ogenj je celo grozil hišam, zato so bili ljudje že pripravljeni na evakuacijo, a ga je 80 gasilcev ob pomoči štirih letal nazadnje le spravilo pod nadzor. Znova so odprli tudi jadransko magistralo, še vedno pa so težave pri oskrbi z električno energijo.Na Hrvaškem je izbruhnilo več požarov. Večino so sicer omejili, vendar pa delo otežuje burja.

Popoldne je zagorelo v bližini Rogoznice. Ogenj je celo grozil hišam, zato so bili ljudje že pripravljeni na evakuacijo, a ga je 80 gasilcev ob pomoči štirih letal nazadnje le spravilo pod nadzor. Znova so odprli tudi jadransko magistralo, še vedno pa so težave pri oskrbi z električno energijo.

S požari so se borili tudi na Kornatih. Najprej je ogenj izbruhnil na otoku Žut, bil naj bi celo podtaknjen. Ognjeni zublji so se nevarno prribližali marini, od koder so evakuirali vse ladje, iz objektov in restavracij pa so preventivno umaknili tudi vse plinske jeklenke. V največji nevarnosti je bila hiša, v kateri stanujejo uslužbenci marine, saj je gorelo samo pol metra stran od nje. 20 gasilcev, ki so si pomagali tudi z gasilno ladjo in tremi letali canadair, je požar po nekaj urah uspelo pogasiti. A čakala jih je nova naloga, zagorelo je na sosednjem otoku Situ. Vnel se je borov gozd in nizko rastje na severnem delu, tako da hiše na južnem niso ogrožene. Gori tudi na Hvaru v zalivu Jagodna.

Danes so sicer aretirali mlajšega moškega, ki je priznal, da je pred dnevi odvrgel ogorek in tako verjetno povzročil ponedeljkov požar med Makarsko in Tučepi.
Grčija gori

Vir: www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3936