Evakuacija v Celju

Datum 8.7.2008 14:33:26 | Kategorija: Slovenija

Nekateri Celjani so slabo spali, saj je njihov sosed želel razstreliti stanovanje, prebivalci Lipe pa niso mogli oddajati pisem, ker enostavno ni bilo poštnega nabiralnika.

Prebivalce Novega trga v Celju je včeraj zvečer prestrašila vest, da namerava eden od stanovalcev razstreliti stanovanje. Policisti so za vsak slučaj evakuirali sosednje stanovalce, vendar se je na srečo po njihovem posredovanju zadeva umirila. 39-letnega Celjana, ki je grozil z razstrelitvijo, so pridržali, stopil pa bo tudi pred preiskovalnega sodnika.

Prebivalci Lipe niso mogli oddajati pisem, ker je neznanec ukradel poštni nabiralnik. Pozna se tudi podražitev goriva, saj so na gradbiščih v Tešanovcih in v Nasovi iz treh delovnih strojev v svoje posode pretočili več litrov goriva, v Murski Soboti pa je voznik osebnega avtomobila na bencinski črpalki natočil gorivo in ''pozabil'' plačati. Odpeljal se je brez slabe vesti.

Vročekrvneža v Ljutomeru sta reklamna panoja očitno tako razjezila, da je razbil njuni zaščitni stekli. Na avtocesti v Murski Soboti je tujec vozil s ponarejenim vozniškim dovoljenjem, osumljenec v Lendavi pa je med postopkom napadel policista. Možje v modrem so ga obvladali in ga bodo ovadili.

Zelo drag ogenj

Domačinka izven naselja Tešanovci je medtem zakurila kup sena in zanetila požar na sosednji njivi, kjer je bila pšenica. Posredovali so gasilci, ki pa jim ni uspelo rešiti enega hektarja žita. Škodo ocenjujejo na 400 evrov.

Dolenjski policisti so imeli veliko dela z vinjenimi osebami. V okolici Šentjerneja so pobirali moškega, ki je pod težo alkohola obležal ob cesti. Odpeljali so ga domov. V Trebnjem so isti dan ustavili voznico in voznika avtomobila. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so ju preizkusili z alkotestom, voznica je imela v izdihanem zraku 0,58, voznik pa 0,83 miligramov alkohola. Oba so pridržali in bodo zoper njiju podali obdolžilni predlog na sodišče.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3914