V občini Ribnica medvedka napadla moškega

Datum 6.7.2008 16:49:38 | Kategorija: Slovenija

Ribnica - V občini Ribnica je v soboto dopoldne medvedka napadla moškega, ki je tekel po cesti Otavice - Mala gora.


V občini Ribnica medvedka napadla moškega

Ribnica - V občini Ribnica je v soboto dopoldne medvedka napadla moškega, ki je tekel po cesti Otavice - Mala gora.


V križišču za cesto Ribnica - Črni vrh je zagledal medvedko, ki je tekla za njim, ga ujela ter ga večkrat ugriznila. Huje poškodovanega so z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico, so danes sporočili z Uprave za zaščito in reševanje.

43-letnik izven življenjske nevarnosti


Na Policijski upravi Ljubljana pojasnjujejo, da je bil njihov Operativno komunikacijski center o dogodku obveščen ob 16.15. Ugotovili so, da je medvedka napadla 43-letnega občana, ki je pri tem dobil več poškodb. Poiskal je zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu Ribnica, od koder je bil odpeljan v ljubljanski Klinični center. Kot še navajajo, ni več v življenjski nevarnosti.


O dogodku so policisti obvestili pristojne na Zavodu za gozdove, pristojnega inšpektorja in lovce.

Medvedka napadla zaradi mladičev?


V Lovski družini Ribnica so povedali, da posebnih ukrepov ob dogodku ni bilo. Kot so pojasnili, je medvedka moškega napadla na gozdni poti, na kraju, ki ni v bližini naselja. Ljudem, ki se odpravijo na tisto območje in tudi sicer, ko se gibljejo v gozdu, svetujejo, naj bodo pozorni. Takšni primeri, dodajajo, so sicer zelo redki. Domnevajo, da je tokrat medvedka moškega napadla zato, ker se je znašel med njo in njenimi mladiči.

STA

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3907