Našli še tri trupla

Datum 6.7.2008 11:42:18 | Kategorija: Slovenija

Reševalci so med današnjo iskalno akcijo iz Save potegnili še tri trupla. Dve je naplavila reka v bližini HE Blanca, tretje pa so opazili s helikopterja v bližini Brestanice.

Reševalci so med današnjo iskalno akcijo iz Save potegnili še tri trupla ponesrečencev četrtkove tragične nesreče. Zdaj je pogrešan le še en udeleženec 'Zadnjega spusta po Savi'. Prvo truplo od petih pogrešanih je na površje Save priplavalo že sinoči nekaj po 20. uri.

Danes so prvo truplo odkrili nekaj po 9. uri zjutraj, drugi dve pa slabo uro pozneje. Kot je za 24ur.com pojasnil tiskovni predstavnik PU Krško Robert Perc, so dve trupli našli raftarji ob peščenem otočku približno 200 metrov nižje od hidroelektrarne Blanca, tretje pa je opazila ekipa v helikopterju, ki preletava območje, približno tri kilometre od mesta nesreče, kakšnih 400 metrov pred mostom v Brestanici. Identifikacija trupel še poteka.

Akcija iskanja štirih še pogrešanih se je po sobotni najdbi devete žrtve spusta nadaljevala tudi ponoči. Z gradbenimi stroji so izvedli nekaj gradbenih del, in sicer so razbili pregrade na gradbiščuu hidroelektrarne Blanca in s tem spremenili vodotok reke, danes pa se nadaljuje pregledovanje bazena za prelivnimi polji. S spuščanjem zapornic bodo spet tudi znižali pretok reke Save, da bo iskanje lažje. Na terenu so potapljači, gasilci, policisti, vodniki službenih psov, reševalci, tudi danes pa nad območjem kroži policijski helikopter. Kot nam je povedal poveljnik Civilne zaščite Posavje Jože Kos, je na terenu približno 100 ljudi.


vir: www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3905