Kitajska-Strmoglavili v ledeno jezero

Datum 21.11.2004 11:35:23 | Kategorija: Svet

Peking | 21.11.2004 | STA/Reuters

Na severu Kitajske je takoj po vzletu strmoglavilo letalo s 53 potniki in člani posadke. Preživelih ni, doslej so našli 43 žrtev.

V nesreči je umrlo vseh 47 potnikov in šest članov posadke ter dva človeka, ki sta se v trenutku nesreča nahajala na tleh, kamor je letalo padlo.

Letalo, ki je bilo na poti v Šanghaj, je zjutraj okrog 8. ure in 20 minut po lokalnem času strmoglavilo v zaledenelo jezero v parku Nanhai pri mestu Baotou v avtonomni pokrajini Notranja Mongolija.

Najprej je zagorelo

Po navedbah prič je letalo vrste CRJ200 kanadskega proizvajalca Bombardier, ki sta ga upravljala dva pilota, najprej v zraku zagorelo in nato dobesedno razpadlo. Padajoči goreči deli so med drugim poškodovali neko hišo in okrušili nekaj jaht.

Našli 43 žrtev

Zadnja večja letalska nesreča na Kitajskem se je zgodila maja leta 2002, ko je letalo na poti iz Pekinga v Dalian strmoglavilo v morje. Takrat je umrlo 112 ljudi, vzrok nesreče pa je bil ogenj v kabini.
Policija in gasilci razbijajo led, da bi prišli do žrtev nesreče. Doslej so našli 43 žrtev, ostale še iščejo.

Vzrok nesreče letala letalske družbe China Eastern še ni znan. Vreme v Baotouju je bilo sicer mrzlo, po podatkih vremenologov je bilo med 4 in 6 stopinj Celzija, vendar je bilo precej jasno.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=390