Huda neurja pri nas

Datum 20.11.2004 12:50:24 | Kategorija: Slovenija

Na vzhodu Slovenije je veter podiral drevesa in odkrival strehe. Na Hrvaškem, v Srbiji in na Slovaškem pa so neurja terjala tudi žrtve.

Neurje z močnim vetrom je danes pustošilo v severovzhodni Sloveniji, v občinah Ormož, Ptuj in Gorišnica. Veter je razkrival strehe stanovanjskih in gospodarskih objektov ter podiral drevesa in dimnike V Ločah Poljčanah v občini Slovenske Konjice pa je veter odkril streho osnovne šole.

V Mariboru je močan veter podrl tri smreke v parku, v času, ko so se tam igrali otroci. Poškodovanih na srečo ni bilo, policisti pa so zaradi varnosti za nekaj časa park zaprli. Veter je v štajerski prestolnici tudi lomil veje dreves in jih pometal po cestiščih.

Po doslej zbranih podatkih mariborskega regijskega centra za obveščanje je veter poškodoval nekaj streh, električnih drogov, semaforjev, izložbenih oken in reklamnih panojev.

V Mihovcih in Pohorju je veter razkril stanovanjska in gospodarska objekta, njuni strehi pa so začasno prekrili gasilci. V Središču ob Dravi in v Lahoncih v občini Ormož je veter podrl drevesi na žice daljnovoda. Na Ptuju se je zaradi močnega vetra podrl dimnik in poškodoval še streho stanovanjskega bloka. V Zgornjem Velovleku in Grajenščaku v občini Ptuj, v Njivercah v občini Kidričevo ter Krčevini v občini Ormož pa je veter na cestišče podrl več dreves. Sunek vetra je odkril tudi streho osnovne šole v Ločah pri Poljčanah.

www.24ur.com


Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=383