Pijan nad policista

Datum 5.5.2008 18:08:09 | Kategorija: Slovenija

Slovenjgraški policisti so imeli polne roke dela. Vinjen 21-letnik je napadel policista. Vinjenega voznika pa so morali ustaviti z bodičastim trakom.

V četrtek, 1. maja, je prišlo do fizičnega spopada med policistom in 21-letnikom.

Dva domačina z Raven na Koroškem sta se do policijske patrulje, ki je opravljala nadzor cestnega prometa, vedla nedostojno. Zaradi nadaljevanja prekrška sta policista zoper vidno pijanega 21-letnega kršitelja odredila pridržanje do streznitve. Med njegovo privedbo do intervencijskega vozila je 20-letni moški, ki je do tedaj dogajanje le opazoval, nenadoma skočil proti policistu in ga udaril z roko. Nadaljevanje fizičnega napada je preprečil drugi policist. Skupaj z napadenim policistom sta uspela obvladati napadalca. Pri tem sta bila tako napadalec kot policist lažje telesno poškodovana.

Zoper 20-letnika bodo kriminalisti podali kazensko ovadbo.

Prisilno ustavili avtomobil

V soboto, 3. maja, pa so slovenjgraški policisti v bližini naselja Podgorje pri Slovenj Gradcu s pomočjo bodičastega traku 'stinger' prisilno ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 40-letni voznik.

Voznik se kljub svetlobnim in zvočnim znakom ni ustavil, vožnjo je nadaljeval tudi po predrtju pnevmatike. Po nekaj sto metrih pa je bil prisiljen vozilo ustaviti. Nato je peš pobegnil v bližnji gozd, kjer so ga policisti izsledili. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal koncentracijo 0,57 mg/l alkohola, zato so ga policisti pridržali do streznitve.

Zaradi kršitve so mu policisti izdali plačilna naloga za plačilo globe v višini 2.120 evrov, zoper njega pa bodo podali tudi obdolžilni predlog.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3740