V treh prometnih nesrečah trije motoristi huje poškodovani

Datum 29.4.2008 12:03:53 | Kategorija: Slovenija

Na območju celjske policijske uprave se v zadnjih desetih dneh vrstijo prometne nesreče, v katerih so udeleženi motoristi.
Lepi pomladni dnevi so na ceste po državi znova pripeljali tudi številne motoriste. Tudi območje celjske policijske uprave ni pri tem nobena izjema. Žal pa so motoristi kljub opozorilom ponovno vpleteni v številne prometne nesreče. Med njimi se je ena prometna nesreča motorista na Celjskem, žal, končala s smrtnim izidom (na cestah v regiji je letos življenje v prometnih nesrečah izgubilo 6 ljudi, lani do tega dne 12), štiri v zadnjem tednu pa s hujšimi poškodbami motoristov. Tri od štirih prometnih nesreč so zgodile v nedeljo, eno je povzročil motorist sam. V dveh nesrečah pa je bil vzrok izsiljevanje prednosti voznikov osebnih vozil.

Nedeljska nesreča se je zgodila ob 12.48 na regionalni cesti blizu naselja Žalec. 51-letna voznica osebnega avtomobila je vozila po regionalni cesti iz smeri Petrovč proti Šempetru. Pri odcepu za bencinski servis je z vozilom zapeljala na prometni pas za zavijanje levo in pričela zavijati levo. V tem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 17-letni voznik motornega kolesa, ki se je trčenju z voznico skušal izogniti tako, da je zavil v desno, pri tem pa je s spodnjim desnim delom motorja trčil v robnik in padel po vozišču. Pri trčenju se je motorist hudo poškodoval.

Druga prometna nesreča s hudo telesno poškodbo se je zgodila ob 11.38 na glavni cesti blizu naselja Paka pri Velenju. 27-letni voznik motornega kolesa je vozil po glavni cesti iz smeri Slovenj Gradca proti Velenju. Blizu naselja Paka pri Velenju je v desnem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v naproti vozeči osebni avto, ki ga je vozil 30-letni voznik. Motorist je bil v nesreči hudo poškodovan.

Nesreča se je zgodila ob 10. uri tudi na Cankarjevi cesti v Šoštanju. 24-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po dovozni cesti iz smeri stanovanjskega bloka proti Cankarjevi cesti. Ko je pripeljal do križišča, je zavil v desno, na Cankarjevo cesto, in pri tem izsilil prednost 61- letnemu vozniku motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz smeri Kajuhove ceste. V trčenju se je voznik motornega kolesa huje poškodoval.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3720