Čez naselje 120 km/h

Datum 22.4.2008 13:25:38 | Kategorija: Slovenija

Po rekorderju, ki je med vikendom divjal po primorskih cestah, so slovenjgraški policisti ujeli še enega motorista.

Hitrost ubija, a nekaterih nikoli ne izuči. Slovenjgraški policisti so med akcijo Hitrost – počasneje je varneje v petek, 18. aprila, med 14. in 20. uro izvedli poostren nadzor ugotavljanja kršitev prekoračitev hitrosti vožnje. V nadzoru je sodelovalo 12 policistov, ki so opravili kontrolo 128 voznikov motornih vozil. Pri 19 voznikih so ugotovili prekoračitve dovoljenih hitrosti, pri 25 voznikih pa druge kršitve cestno-prometnih predpisov. Vsem kršiteljem so izdali plačilne naloge za plačilo glob. Ker je pogosto sekundarni vzrok prometnim nesrečam tudi vožnja pod vplivom alkohola, so policisti 52 voznikom odredili tudi preizkus alkoholiziranosti. V enem primeru je bil preizkus pozitiven, saj je elektronski alkotest nameril 0.31 miligramov na liter izdihanega zraka. Vozniku so  začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

V času izvajanja poostrenega nadzora so slovenjgraški prometni policisti med opravljanjem meritev hitrosti v Slovenj Gradcu, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, zaradi prehitre vožnje ustavili voznika motorja, ki je vozil s hitrostjo 120 kilometrov na uro. Še več – motorist se je na divjo vožnjo podal z neregistriranim vozilom. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog za plačilo globe v višini 500,74 evra, zaradi prekoračene hitrosti vožnje pa bodo zoper njega podali tudi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Slovenj Gradec.

Sicer pa slovenjgraški motorist ni bil prvi, ki je skozi naselje vozil 120 kilometrov na uro. Severnoprimorski policisti so v nedeljo izvedli poostren nadzor prometa na cestah v Posočju. V njihovo ''radarsko zanko'' so se ujeli tudi trije motoristi, ki so skozi naselje peljali s hitrostjo kar 86, 89 oziroma 102 kilometra na uro. Rekorder je poleg globe najmanj 500 evrov prejel še 18 kazenskih točk, kar pomeni, da njegovo vozniško dovoljenje ni več veljavno. Možje v modrem bodo zoper vse tri voznike motornih koles podali obdolžilni predlog sodišču.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3700