Med žrtvami tudi 7-letna deklica

Datum 20.4.2008 19:04:53 | Kategorija: Evropa

Domnevno pijan voznik, ki je norel po cestah na jugu Španije, naj bi bil kriv za smrt devetih finskih turistov.

Počitnice na jugu Španije so se za skupino finskih turistov končale tragično. Njihov avtobus je v bližini Malage zletel s ceste, devet ljudi je umrlo. Najmlajša žrtev je komaj sedemletna deklica.

Nesreča se je zgodila, ko so se turisti peljali proti letališču. Na cesti jih je začel nevarno prehitevati voznik terenskega vozila. Šofer avtobusa se mu je poskušal izogniti, pri tem pa je izgubil oblast nad vozilom. “Kot kaže, je voznik terenca vozil zelo hitro in popil preveč alkohola. Zdaj je v rokah policije,” je povedal namestnik lokalnega guvernerja Hilario Lopez Luna. Njegove besede o krivcu je potrdil tudi nek očividec. “Črn terenec je najprej prehitel mene. Vozil je izjemno hitro. Nato je poskušal prehiteti še avtobus. Šofer je zavil, da bi se mu izognil. Takrat se je avtobus prevrnil,” je dejal.

Lopez Luna je sicer trenutke pred tragično nesrečo drugače opisal. “Po informacijah, ki jih moramo še preveriti, je terenec, ki je vozil zelo hitro, poskušal prehiteti avtobus. Pri tem se je zaletel v ograjo, od tam pa ga je odbilo v avtobus, ki se je zato prevrnil,” je razlagal. Zaradi močnega naliva je bila vidljivost slaba, kar bi tudi lahko bil vzrok nesreče.

vir: www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3697