Tragičen vikend na naših cestah

Datum 20.4.2008 19:03:25 | Kategorija: Slovenija

Ponoči sta se zgodili dve prometni nesreči, ki sta zahtevali življenji. Na cesti Rimske toplice-Marno pri kraju Belovo je v prometni nesreči umrl voznik osebnega avtomobila. VEČ

Ponoči sta se zgodili dve prometni nesreči, ki sta zahtevali življenji. Na cesti Rimske toplice-Marno pri kraju Belovo je v prometni nesreči umrl voznik osebnega avtomobila.

38-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Hrastnika je vozil proti Rimskim Toplicam. Malo pred Rimskimi Toplicami je zaradi neprilagojene hitrosti v blagem ovinku zapeljal na levo stran vozišča in navozil na odbojno ograjo. Vozilo je dvignilo v zrak, nakar je po 18 metrih padlo na kolesa v potok Ična. Voznik, ki ni bil privezan z varnostnim pasom, je na kraju poškodbam podlegel, 32 letni sopotnik, ki je med vožnjo uporabljal varnostni pas, pa se je lažje telesno poškodoval.

Ob 2.40 uri se je huda prometna nesreča zgodila v naselju Gornji Petrovci. Voznik osebnega avtomobila je na ravnem delu vozišča nenadoma zapeljal na levi vozni pas. V tistem trenutku je po njem pravilno pripeljalo drugo vozilo. Trčenju se ni bilo mogoče izogniti.

20-letni povzročitelj je v bolnišnici Rakičan za posledicami poškodb umrl, drugi voznik pa je hudo poškodovan. Cesta je bila za ves promet zaprta vse do 5.00 ure. Na pomurskih cestah je letos umrlo že osem oseb.

S hudimi poškodbami pa se je končala nesreča, ki se je zgodila v soboto ob 16.45 pri naselju Martjanci. Skupil jo je sopotnik v osebnem avtomobilu, ki mu je prednost izsilil voznik kombiniranega vozila.

Umrla motorist in voznica

Včeraj je na cesti Lesce-Bled 21-letna Blejka peljala proti Bledu, pri odcepu za golf igrišče pa je na mokri in spolzki cesti nenadoma zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v nemški avtobus, ki je pripeljal nasproti. Voznica je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče.

Na cesti Prebold-Latkova je umrl 37-letni motorist, ki je padel po vozišču in pri tem trčil v odbojno ograjo. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3696