Ognjeni zublji terjali življenja 19 otrok - Uganda

Datum 15.4.2008 12:25:17 | Kategorija: Evropa

Tragedija v Ugandi

Kampala
Ogenj, ki je ponoči zajel žensko spalnico dijaškega doma v Ugandi, je po zadnjih podatkih terjal življenja 19 otrok, več je bilo ranjenih.

V požaru, ki naj bi zajel stavbo okoli desete ure zvečer, naj bi življenje izgubilo 19 otrok.

"Ogenj je zajel žensko spalnico, v kateri so bile nastanjene deklice stare od 9 do 12 let," je dejala predstavnica policije Judith Nabkooba. Policija še preiskuje vzroke požara, ki je zajel osnovno šolo blizu Kampale, glavnega mesta Ugande.

Delavec na omenjeni šoli je dejal, da je bil dijaški dom zaklenjen od zunaj, ter da elektrika med požarom ni bila priključena. "Sumimo, da so za požar odgovorni slabi ljudje," je dejala James Kiiza, zraven pa dodaja, da tamkajšnji delavci stavkajo že skoraj mesec dni, ker še vedno niso prejeli plač. V požaru, ki naj bi zajel stavbo okoli desete ure zvečer, naj bi izgubili življenje tudi dve odrasli.

"Številni učenci, ki so preživeli požar, so bili prepeljani v bolnišnico zaradi manjših poškodb ali opeklin," je dejala Nabakooba. Policija še ugotavlja nacionalnosti mrtvih učencev.
Dopisniki BBC-ja poročajo, da je v zadnjem času v Ugando prihajalo ogromno število učencev iz Vzhodne Afrike. V marcu 2006 je bilo v požaru na islamski šoli blizu prestolnice ubitih 10 učencev, veliko je bilo tudi ranjenih.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3675