Izola: Čez dve leti sodobna reševalna postaja

Datum 18.11.2004 11:04:36 | Kategorija: Slovenija

Izola: Čez dve leti sodobna reševalna postajaFoto: Sašo Bizjak
Izola ima bolnišnico, v dveh letih pa naj bi dobila še novo sodobno reševalno postajo za vso Obalo.


Če bo vse teklo po načrtih, bodo novo reševalno postajo v Izoli - namenjena bo celotnemu prebivalstvu Obale - začeli graditi čez leto dni, svoja vrata pa naj bi odprla še pred koncem leta 2006.

Na zadnji redni koordinaciji obalnih županov v Piranu so se koprski župan Boris Popovič, izolska županja Breda Pečan in piranski podžupan Drago Žerjal seznanili s potekom pripravljalnih del. Investitorka v sodobno reševalno postajo naj bi bila izolska občina, koprska in piranska pa bi z njo podpisali pogodbi o sofinanciranju.

Celotna naložba je ocenjena na 205 milijonov tolarjev (855.148 €), dvajset odstotkov oziroma 41 milijonov tolarjev (171.029 €) pa bo primaknilo ministrstvo za zdravje. Prvi milijon tolarjev iz državnega proračuna naj bi bil nakazan v letu 2005, leto kasneje bo sledilo tudi celotno nakazilo, je povedala županja Izole Breda Pečan.

V nove prostore naj bi se poleg splošne reševalne službe preselila tudi tako imenovana prehospitalna enota, ki zdaj deluje v neposredni bližini Splošne bolnišnice Izola. Če se za koncesijo opravljanja dodatnih medicinskih prevozov ne bo odločil kakšen zasebnik, bodo tudi to dejavnost opravljali v okviru nove reševalne postaje.
vir:večer
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=367