Rešili so tudi gosta

Datum 10.4.2008 14:26:29 | Kategorija: Slovenija

SEŽANA Sežanski gasilci “pogasili” hotel in igralnico Safir
V okviru rednega usposabljanja so gasilci sežanskega zavoda za gasilno in reševalno službo sredi tedna izvedli vajo v novem hotelu in igralnici Safir na Fernetičih. Ugotovili so, da je objekt dobro protipožarno opremljen in da je tudi podzemna garaža dokaj zračna.

Scenarij vaje je predvideval, da se je v podzemni garaži hotela Safir vnelo eno od parkiranih vozil, ogenj pa je kmalu zajel še druge parkirane avtomobile. Na kraj je takoj odhitelo 15 sežanskih gasilcev s šestimi vozili, medtem pa je osebje hotela in igralnice že evakuiralo zaposlene in goste zaradi gostega dima, ki se je iz kletne garaže razširil v zgornje prostore. Gasilci so nato pogasili požar, še prej pa našli in rešili enega od gostov, ki ni ubogal ukaza o evakuaciji in se je izgubil v notranjosti.

“Objekt hotela in igralnice je zelo zanimiv, ker ima tudi podzemno garažo,” je povedal poveljnik enote sežanskega zavoda za gasilno in reševalno službo Drago Počkar.

V vaji so gasilci ugotovili, da je hidrantno omrežje ob hotelu v dobrem stanju, da so prostori opremljeni z detektorji požarov, v kleti pa imajo celo detektorje oglji-kovega monoksida. Čeprav je garaža pod zemljo in ima urejeno samo naravno prezračevanje, je po ocenah gasilcev to dobro, prav tako so primerne tudi požarne stopnice. “Objekt je nov in zato tudi dobro protipožarno opremljen,” je povzel Počkar.

Sežanski gasilci na leto pripravijo tri ali štiri takšne vaje, na katerih preverijo svojo usposobljenost in stanje opreme, obenem pa spoznajo zunanjost in notranjost raznih stavb, kar bi jim še kako prišlo prav ob resničnem požaru.
Po končani vaji so si gasilci še dodatno ogledali prostore
Vir:PN

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3662