Ceste terjale 2 življenji

Datum 8.4.2008 7:03:37 | Kategorija: Slovenija

Zjutraj je pri Senožetih umrl 44-letni voznik avtomobila, na izolski obvoznici pa je umrla ena oseba, druga je bila huje ranjena.

Na glavni cesti Šentjakob–Ribče, pri Senožetih, se je nekaj po 8. uri zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, je za 24ur.com povedala tiskovna predstavnica na Policijski upravi Ljubljana, Martina Gramec.

38-letni voznik tovornega vozila DAF iz okolice Preserij je vozil po glavni cesti iz smeri Ljubljane proti Litiji. V bližini naselja Senožeti so vozila pred njim pričela zmanjševati hitrost in se ustavljati, eno izmed vozil pa je zavijalo na stransko cesto.

Voznika tovornega vozila je, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, med zaviranjem zaneslo na nasprotni vozni pas, po katerem je v tistem trenutku iz smeri Litije z avtomobilom pripeljal 44-letni voznik. Vozili sta čelno trčili, pri čemer se je voznik osebnega avtomobila tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Umrl na izolski obvoznici

Ob 13.23 uri se je na izolski obvoznici zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 33-letni državljan Bosne in Hercegovine. V prometni nesreči sta bila udeležena kangoo ljubljanske registracije in tovornjak prekucnik koprske registracije.

Povzročil jo je 33-letni voznik kangooja, ki je pred bencinskim servisom na izolski obvoznici nepravilno polkrožno obračal. Vanj je silovito trčil 32-letni voznik iz Rakitovca s polno naloženim tovornjakom prekucnikom.

Na kraju nesreče je umrl povzročitelj, njegovega sopotnika, 51-letnika iz okolice Ptuja, pa so hudo telesno poškodovanega odpeljali v izolsko bolnišnico.

Ceste vzele sedem življenj

Na slovenskih cestah se je minuli teden sicer zgodilo 117 prometnih nesreč, v katerih je umrlo sedem ljudi, poškodovanih pa je bilo 152. Samo med zadnjim koncem tedna se je zgodilo osem prometnih nesreč, v katerih je en človek umrl, poškodovalo pa se je 13 ljudi. Najpogostejši dejavnik prometnih nesreč je bilo nepravilno prehitevanje.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3655