Nesreče na tirih v Ljubljani

Datum 3.4.2008 17:24:41 | Kategorija: Slovenija

V okolici Ljubljane sta se zgodili dve hudi železniški nesreči. Ena oseba je umrla.
Nekaj pred 10. uro se je zgodila nesreča na železniškem prehodu na Magistrovi ulici. Voznik osebnega avtomobila se je pripeljal po Goriški ulici in kljub spuščenim zapornicam zapeljal levo na železniški prehod v smeri Magistrove ulice. V tistem trenutku je iz smeri glavne železniške postaje v Ljubljani pripeljal potniški vlak in trčil v prednji del avtomobila. Voznik, katerega identiteta še ni potrjena, je utrpel hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Klinični center Ljubljana.
Okoli 9. ure so bili ljubljanski policisti obveščeni o nesreči, ki se je zgodila na železniški progi Ob dolenjski železnici. Po ogledu kraja nesreče in po do zdaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je 65-letni Ljubljančan s kolesom peljal po Knezovem štradonu. Na nezavarovan železniški prehod, ki je označen s prometno signalizacijo, je zapeljal v trenutku, ko je iz smeri Škofljice proti Ljubljani pripeljal potniški vlak. Kolesar je na kraju nesreče umrl.

V sredo še dve nesreči na tirih

Včeraj okoli 14. ure je na železniški progi Ljubljana–Litija prišlo do nesreče. Vlak je nekaj sto metrov pred naseljem Podgrad povozil 68-letno žensko iz okolice Domžal. Nesreča se je zgodila izven prehoda, ženska je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla. Malo pred 20. uro pa je vlak na železniški progi Ljubljana–Domžale povozil še 57-letnega Ljubljančana. Moški je podlegel poškodbam na kraju nesreče.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3636