Zažgal se je pred Belo hišo

Datum 16.11.2004 8:37:59 | Kategorija: Evropa


J.Z., Tor 16.11.2004, 07:26

Varnostniki so hitro odreagirali, a je moški vseeno utrpel opekline po rokah, vratu in obrazu | foto: Dokumentacija DelaWashington – 52-letni Mohamed Alanssi je okrog 2. ure zjutraj po lokalnem času prišel pred glavni vhod Bele hiše. V roki je imel pismo, namenjeno ameriškemu predsedniku Georgeu Bushu. Potem ko se je na kratko pogovoril z varnostniki, je iz žepa potegnil vžigalnik in zažgal oblačila na sebi. Kljub temu, da so varnostniki zelo hitro odreagirali, je Alanssi utrepel hude opekline po rokah, obrazu in vratu. “Lahko potrdim, da smo na kraju incidenta odkrili vnetljivo tekočino,” je povedal tiskovni predstavnik washingtonske gasilske in reševalne medicinske oskrbe.

Alanssija so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico, kjer so potrdili, da je izven življenjske nevarnosti. Prizorišče nesreče je bilo nekaj časa zaprto za pešce. Po izjavah prič je bilo videti moškega v ognju, ki je neznosno kričal, nato pa legel na pločnik nedaleč stran od svojega kovčka in več dokumentov.

Po navedbah časnika The Washington Post je Alanssi uredništvo o svoji nameri obvestil že dan prej. Po telefonu jim je sporočil, da se bi sežgal na nepričakovanem mestu. Po faksu je poslal obvestilo tudi FBI v New York.

Časnik Washington Post je leta 2003 že pisal o Alanssiju – ta naj bi bil informator FBI, skrbel pa naj bi za informacije o sponzorjih terorističnih dejanj iz Jemna. V nedavnem intervjuju pa je Alanssi povedal, da je zelo jezen, ker mu ameriške oblasti ne dovolijo oditi v Jemen. Njegova žena naj bi bila namreč zelo bolna, v zadnjem stadiju raka na želodcu.

vir:delo
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=357