Še eno truplo v požaru, tokrat v Ožbaltu

Datum 8.3.2008 8:20:25 | Kategorija: Slovenija

Ob 2.26 je v Ožvaltu, občina Podvelka gorelo v večstanovanjskem objektu v katerem so naleteli na truplo.

 
Operativno komunikacijski center (OKC) PU Slovenj Gradec je bil danes ob 2.25 uri obveščen, da je zagorelo v stanovanju večstanovanjske hiše v naselju Ožbalt na območju Občine Podvelka.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Drave so ob prihodu na kraj ugotovili, da so požar v stanovanju že pogasili stanovalci, ki so v stanovanje vstopili na silo in iz njega izlekli 80-letnega stanovalca, ki ni kazal znakov življenja. Smrt pokojnika, katere vzrok je bila zastrupitev z ogljikovim monoksidom, je potrdila dežurna zdravnica iz Zdravstvenega doma Radlje ob Dravi.

Med ogledom so kriminalisti ugotovili, da je pokojni, ki je v stanovanju živel sam, v večernih urah očistil peč na trda goriva. Žerjavico in pepel iz peči, ki se je nahajala v kuhinji, pa je odnesel na plastični smetišnici in vse skupaj postavil v leseno omaro na hodniku stanovanja.

Zaradi žerjavice je prišlo v omari do tlenja plastičnih in lesenih predmetov, ki so sproščali ogljikov monoksid, nato pa je lesena omara tudi zagorela. Bližnja soseda, ki je zaznala dim in požar v stanovanju, je poklicala druge stanovalce, ki so na silo vstopili v stanovanje. Pokojnika so odnesli na hodnik večstanovanjske hiše in pogasili požar v stanovanju.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3555