Potniki so umrli v globeli

Datum 3.3.2008 7:42:20 | Kategorija: SvetV Gvatemali se je avtobus prevrnil v globel. Umrlo je na desetine ljudi. Mrtvašnico so zaradi velikega števila mrtvih postavili kar ob cesti.

Huda prometna nesreča je po zadnjih podatkih zahtevala 45 življenj, med umrlimi so tudi štirje otroci. 20 ljudi je ranjenih. Bojijo se, da bo smrtnih žrtev še več, saj življenja številnih visijo na nitki. "Številni imajo polomljene kosti in hude poškodbe glave. Najverjetneje jih bo mnogo umrlo,“ je dejal predstavnik gasilcev Carlos Perez.
Zveriženi ostanki prenatrpanega avtobusa (Foto: Reuters)
Avtobus je potoval iz Ciudada de Guatemala v San Salvador. Okoli 50 kilometrov iz prestolnice države pa je nenadoma zavil na nasprotni vozni pas, od tam pa ga je odneslo v 50 metrov globoko brezno. Popolnoma uničen je obstal na dnu. Bil naj bi močno prenatrpan. Namesto 40 potnikov, za kolikor je avtobus narejen, naj bi bilo na njem kar 65 ljudi.
Ob cesti so postavili zasilno mrtvašnico, kamor so prenesli vsa trupla. Podpredsednik Gvatemale Rafael Espada pa je odhitel v bolnišnico na obrobju glavnega mesta, da bi ranjenim in svojcem žrtev namenil moralno podporo. "Soočamo se s tragedijo," je dejal.V reševalni akciji je sodelovalo najmanj 300 vojakov, policistov, gasilcev in prostovoljcev, so sporočili predstavniki oblasti. Predstavnik tamkajšnjih prostovoljnih gasilcev Mynor Rodas pa je povedal, da je del ceste, kjer se je zgodila nesreča, znan po velikem številu prometnih nesreč. V preteklih dneh so na istem odseku umrli trije potniki.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3548