Ostanke pilota odpeljali s Svete Planine

Datum 13.1.2008 8:37:38 | Kategorija: Slovenija

Trbovlje– Reševalci, gasilci in policisti iz Trbovelj so včeraj dopoldne nadaljevali preiskavo petkove letalske nesreče na Sveti Planini nad Trbovljami in iz razbitin antonova 2 odpeljali zoglenele ostanke pilota Viktorja Bečana iz Tržiča.
Če je nesreča v petek kljub mrazu, vetru, temi in megli na 900 metrov visoko Sveto Planino priklicala številne domačine in radovedneže iz doline, so se policisti dostop do območja nesreče včeraj odločili zapreti za vse, tudi za novinarje, in to že na odcepu za Sveto Planino, več sto metrov pred planinskim domom.
Uradni vzroki nesreče tudi še včeraj niso bili znani. Po neuradnih podatkih naj bi ogenj letalo zajel že v zraku, pri poskusu zasilnega pristanka pa je to v petek okrog trinajste ure treščilo v približno 900 metrov visok, strm in gosto zaraščen hrib Javor.
Nesrečo trideset let starega letala, namenjenega za prevoz in šolanje padalcev, antonova 2, last zavoda Šolt iz Ljubljane, v kateri je življenje izgubil izkušen poklicni pilot, 50-letni inštruktor letenja iz Tržiča Viktor Bečan - Som, je povsem opečen, z 80-odstotnimi opeklinami, preživel 31-letni kopilot Savo Medved, doma iz Šmartna pri Litiji. Zdravi se na kliničnem centru v Ljubljani. Njegovo stanje je stabilno.
Po podatkih policije sta Bečan in Medved z antonovim letela iz Stične v smeri Madžarske. Tam naj bi na letalu opravili servisni pregled in mu preoblekli krilno platno. Žal se je njuna pot namesto v tujini končala v gozdu sredi zasavskega hribovja.
Vir:Delo
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3455