Velik požar v Šoštanju

Datum 10.1.2008 8:50:48 | Kategorija: Slovenija


Včeraj malo po polnoči je zagorelo v proizvodnih prostorih Žagarstva in trgovine Males v Šoštanju. Po podatkih Policijske uprave Celje je bil požar podtaknjen, storilca pa še iščejo.

Požar je uničil tako proizvodne in poslovne prostore podjetja, ki je v lasti Janeza Mazeja. Požar je štiri ure gasilo več kot 80 gasilcev iz osmih gasilskih društev iz Šoštanja, Velenja in drugih okoliških krajev.

„Požar je bil res velik, ampak smo ga nekako lokalizirali. Sedaj pa so na delu preiskovalci, ki ugotavljajo nastanek požara in pa škodo. Zaenkrat še izvajamo požarno stražo in opazujemo vsa žarišča,“ je povedal predsednik prostovoljnega gasilskega društva Šoštanj, Boris Goličnik.

»Štiri društva so gasila ostala pa so nam pomagala z opremo in dovozom vode. Na kraj dogodka smo prišli ob 1. uri in 30 minut z gašenjem pa smo prenehali pol šestih,« je še dejal Hudobreznik.

Kljub naporom gasilcem je ogenj uničil več kot pol gospodarskega objekta in pisarniški del. Lastnik škodo ocenjuje na 300 do 400 tisoč evrov škode.

(MO4)

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3450