Prazničnega roparja so iz dimnika rešili gasilci

Datum 28.12.2007 18:20:38 | Kategorija: Mimogrede

Petek, 28.12.2007 16:39, Tekst: (sta)

ALICE SPRINGS - Avstralska policija je zaslišala moškega, ki so ga morali reševati gasilci, ko je ponoči obtičal v dimniku hotelskega bara v Alice Springsu v Avstraliji. Policija ob dejstvu, da je bil nesrečnik za dostavo božičnih daril že precej prepozen, domneva, da gre po vsej verjetnosti za nespretnega roparja.

Njegove klice na pomoč so danes zjutraj slišali zaposleni v baru, verjetno pa je bil v dimniku ujet več kot 10 ur. Gasilci so porabili debelo uro in pol, da so moža potegnili iz dimnika, po končanem reševanju pa je načelnik gasilske postaje v Alice Springsu povedal, da je za njimi precej nenavadna akcija.
"Še nikoli se nismo soočili s takšnim primerom, zato smo bili ob prihodu na kraj dogodka kar malce prestrašeni," je za lokalno radijsko postajo povedal načelnik Mark James in dodal, da so se naloge kljub temu resno lotili in ujetega možakarja spravili na prostost.
Policija sumi, da je nesrečni "dimnikar" imel namen oropati hotel, kljub temu pa ga še niso aretirali. Kot so sporočili, je trenutno še v bolnici, zato bodo počakali, da slišijo še njegovo plat zgodbe in šele nato ukrepali naprej.

Vir: www.dnevnik.si

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3423