V blatu iščejo preživele

Datum 26.12.2007 15:53:10 | Kategorija: Svet

Zaradi močnega deževja se je v Indoneziji utrgalo več plazov, ki so pod seboj pokopali že več kot 80 ljudi.

Reševalci v blatu iščejo preživele
Reševalci v blatu iščejo preživele (Foto: Reuters)
Zemeljski plazovi, ki so jih sprožile večurne padavine, so danes v Indoneziji zahtevali življenja najmanj 81 ljudi. Po poročanju lokalnih medijev je v zahodnih provincah otoka Java, približno 500 kilometrov od glavnega mesta Džakarte, poplavilo več tisoč hiš, obseg škode še ni znan.
O nesreči poročajo številni mediji, ki razpolagajo z različnimi podatki o številu žrtev. Razpon mrtvih in pogrešanih se giblje od 40 do 100. Plazovi so se po 12-urnih nepretrganih padavinah sprožili zgodaj zjutraj, ko je večina prebivalcev še spala.

"Reševalno akcijo policije, vojske in prostovoljcev otežujejo spolzek teren in močne padavine," je povedal tiskovni predstavnik lokalnih oblasti Joko Lumakso. Po poročanju radijske postaje el Šinta in zasebne televizijske postaje Metro TV se utegne število mrtvih še povečati, saj še vedno pogrešajo večje število vaščanov, ki so najbrž zakopani v blatu.
Zaradi večdnevnih hudih nalivov so reke po vsej Javi in ostalih otokih prestopile bregove, več deset tisoč hiš pa je poplavilo. Številne ljudi so evakuirali.ž

24ur
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3415