58 mrtvih v železniški nesreči

Datum 19.12.2007 14:04:39 | Kategorija: Svet

V hudi nesreči pakistanskega potniškega vlaka je umrlo 58 ljudi, najmanj 150 potnikov je ranjenih.


Nabito poln hitri vlak “Karachi Express“ z več kot 900 potniki je bil na poti iz mesta Lahore v Karači. Potniki so se vračali z islamskega festivala Eid Al Adha, iztirilo pa je 14 od 18 vagonov. Po zadnjih podatkih je umrlo 58 ljudi, najmanj 150 potnikov je poškodovanih, od tega 40 huje.


Več kot 13 ur po nesreči si reševalci prizadevajo odrezati streho enega od vagonov, da bi prišli do ranjenih, ki kličejo na pomoč. Reševalci se bojijo, da je žrtev še več. Okoliški prebivalci pomagajo pri reševanju in odvažajo ponesrečence na rikšah in motornih kolesih.Vzrok nesreče še ni znan. Na železnici so izključili možnost sabotaže in menijo, da je za nesrečo najverjetneje kriva napaka na tračnicah. “Ne vem, kaj se je zgodilo. Vlak se je kar naenkrat začel sunkovito nagibati sem in tja, na to pa smo popadali na tla,“ je povedal eden izmed preživelih potnikov.


Pakistan sicer velja za državo, kjer so hude železniške nesreče zelo pogoste. Najhujša železniška nesreča se je v Pakistanu zgodila leta 1990, ko je umrlo kar 307 ljudi. Poleti 2005 je v trčenju dveh vlakov življenje izgubilo 18 potnikov.

Vir:24 urNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3386