Tovornjak padel na avto

Datum 18.12.2007 11:49:03 | Kategorija: Slovenija

Ljubljana | 18.12.2007 | Š.Z.

Močna burja je lomila veje, odtrgala strešno okno na osnovni šoli in ponagajala tovornjakarjem.


Včeraj okoli 14.30 ure je voznik tovornjaka s priklopnikom vozil iz smeri Podnanosa proti Vipavi. Izven naselja Podnanos je močan sunek vetra prevrnil prikolico na bok, naslednji sunek vetra pa je prikolico spet postavil na kolesa. Ko je hotel voznik vozilo parkirati na parkirišču pri Podnanosu, pa je sunek vetra vnovič prevrnil prikolico, ki je padlo na prednji del osebnega avta Ford Fiesta, ki je takrat pripeljalo iz nasprotne smeri. Pri tem voznik v in sopotnica v avtomobilu nista bila poškodovana. Naslednji sunek vetra je prikolico spet postavil na kolesa, tako da je tovornjakar lahko parkiral. V tem času je bila na tem odseku ceste samo zapora I. stopnje, ki prepoveduje vožnjo za tovornjake s ponjavami in hladilnike do osem ton nosilnosti.To pa ni bil edini primer, ko je burja v ''boju s tovornjakarjem'' dokazala svojo premoč. Ob 20.50 uri se je na cesti Vipava – Podnanos zaradi burje prevrnil tovornjak. Gasilci so pomagali vozniku, da pride iz tovornjaka, in nevtralizirali razlite tekočine. Voznik ni bil poškodovan.Močan veter je divjal tudi drugod po jugovzhodu Slovenije. Včeraj ob 7.36 uri je odlomil vejo pred mejnim prehodom na Plavjah v občini Koper, ob 21.12 uri pa se je na glavno cesto med Petrinjami in Črnim Kalom podrlo drevo. V obeh primerih so posredovali cestni delavci. Včeraj ob 14.57 uri je močan sunek burje na cesto Ajdovščina – Lokavec podrl večjo smreko, ob 16.33 uri pa se je podrl reklamni pano v Ajdovščini. Posredovali so gasilci.Ob 22. uri so gasilci posredovali v Osnovni šoli Šturje v občini Ajdovščina, kjer je močna burja odtrgala strešno okno. Zasilno so ga pritrdili, dokončno pa ga bodo popravili vzdrževalci.

Ponekod pa je sneg

Na vzhodu in severu Slovenije pa je sneg. Višina snežne odeje je seveda najvišja na Triglav Kredarici – 90 centimetrov, na Lisci pa je 33 centimetrov. Drugod se giblje od tri do 13 centimetrov.

In kako kaže za naprej?

Na Primorskem bo delno jasno, pihala bo zmerna do močna burja, ki bo na izpostavljenih legah v sunkih lahko presegala hitrost 90 kilometrov na uro. Drugod bo sprva še pretežno oblačno, čez dan se bo delno razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do sedem stopinj Celzija.Jutri bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -11, na Primorskem okoli 0, najvišje dnevne od -1 do 3, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.V četrtek in petek bo pretežno jasno. Marsikje po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost, ki se bo ponekod lahko zadržala tudi večji del dneva. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo v petek ponehala. Več o vremenski napovedi ...

Polomljeno drevje

Sunki burje so dosegali hitrost med 100 in 130 kilometri na uro.
(Foto: POP TV)
Sneg v Novem mestu
Sneg je pobelil vzhod in sever Slovenije. Na fotografiji: sneg v Novem mestu
(Foto: Robert Erjavec)

vir: 24 ur
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3384