ZDA še vedno v snegu in ledu

Datum 15.12.2007 19:13:37 | Kategorija: Svet

Zaradi izredno nizkih temperatur je v ZDA brez električne energije še vedno več kot 280 tisoč gospodinjstev.

 
V ZDA se še vedno soočajo z nizkimi temperaturami in obilnim sneženjem. Številne ekipe na terenu še vedno skušajo vzpostaviti električno energijo, saj je brez elektrike še okoli 280 tisoč domov.Sneg v ZDA
ZDA so še vedno v snegu, mrazu in ledu (Foto: Reuters)
Nacionalni meteorološki inštitut opozarja pred novimi obilnimi snežnimi padavinami, ki jih napovedujejo predvsem za območja Oklahome, Missourija in Kansasa.

Izredno hladno vreme je ZDA prizadelo že pretekli teden, zaradi katerega je, predvsem v prometnih nesrečah, umrlo 38 ljudi, 23 samo v Oklahomi.

V preteklih dneh je na vzhodu države v nekaj urah zapadlo skoraj pol metra snega. V Conneticutu, Massachusetsu in Rhode Islandu je novozapadli sneg ohromil promet. Snežni metež je voznike ujel med jutranjo prometno konico, številni so se zato namesto ene ure na delo vozili kar 8 ur.

Na stotine vozil je zaradi poledice in verižnih trčenj obtičalo v snegu, avtomobile je dobesedno odnašalo s cest. Težave so imeli tudi šolski avtobusi, ki so zaradi zastojev, slabe vidljivosti in zasneženih cest nekatere učence pripeljali domov šele pozno zvečer.

Na stotisoče gospodinjstev, ki so v mrazu ostala brez elektrike, nujno potrebuje ogrevanje, a se zaradi nekaj centimeterske plasti ledu reševalne ekipe in prostovoljci z grelniki ne morejo prebiti do njih. Številne šole in trgovine so zaprte.

V zvezni državi Illinois so reševalci več kot uro in pol reševali mladeniča, ki je padel v zamrznjen ribnik. Policisti ne vedo, zakaj se je bos odpravil na led. Mladenič se v bolnišnici še vedno bori za življenje.
24ur
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3370