Na Uršlji gori plaz poškodoval osem plezalcev

Datum 15.12.2007 14:20:26 | Kategorija: Slovenija

sobota, 15.12.2007 ob 13:41

Ljubljana - V severni steni Uršlje gore na Koroškem naj bi plaz, ki se je sprožil v dopoldanskih urah, poškodoval skupino osmih plezalcev.


Kot so sporočili iz Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec, naj bi bilo ob sproženju plazu poškodovanih vseh osem plezalcev v skupini. Dva od teh naj bi bila huje ranjena, nihče pa naj bi bil v smrtni nevarnosti, so poudarili. Kot so še dejali, sta na poti do ponesrečencev gorska reševalna služba in policija, na kraju nesreče pa je prisoten en zdravnik.

Reševanje je močno oteženo

Podatke o ponesrečencih je iz kraja nesreče na regijski center za obveščanje posredoval zdravnik, za katerega zaenkrat še ni znano, ali je tudi sam udeleženec skupine osmih poškodovancev ali je na kraj dogodka prišel kasneje.

Reševanje ponesrečencev je po podatkih PU Slovenj Gradec močno oteženo, saj gre za reševanje v zahtevni smeri gore, ki je trenutno zasnežena. Kljub temu domnevajo, da bodo policisti in gorska reševalna služba kmalu prišli do ponesrečencev, predvidoma že okrog 15.30 ure. (STA/Foto BOBO)


vir. siolNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3369