Požar v hotelu podtaknjen?

Datum 13.12.2007 16:22:51 | Kategorija: Mimogrede

Novi Sad | 13.12.2007 | U.Z.

Torkov požar, ki je izbruhnil v hotelu v Novem sadu, v njem pa so umrle tri osebe, naj bi bil podtaknjen.
Požar, ki je v torek izbruhnil v samem centru Novega Sada okoli 23. ure, naj bi podtaknila dva moška iz Zemuna. Zaneten je bil v prostoru hotela Putnik, kjer se nahaja igralnica Meridijan. Policisti suma o podtaknitvi požara še niso potrdili, čeprav po pisanju srbskega Blica za to obstaja kar nekaj dokazov.
Požar v hotelu naj bi podtaknila dva moška iz Zemuna. V požaru so umrli 30-letni moški, 43-letna ženska in bolgarski državljan. Zadušili so se z dimom, ki je v nekaj minutah zajel vseh pet nadstropij hotela, v katerem je bilo takrat na srečo le 25 gostov. Ranjenih je bilo še osem oseb, a nobena ni v življenjski nevarnosti.
"Mislim, da bodo vsi dobro, saj niso v življenjski nevarnosti. Imajo predvsem poškodbe dihalnih organov in nekaj ureznin,“ je dejal direktor Inštituta za pljučne bolezni Vojvodine Aleksander Milovančev.
Na kraj nesreče se je takoj napotilo 18 gasilskih enot iz okoliških mest, na pomoč pa so priskočili tudi naključni mimoidoči. Gasilci so s hitro intervencijo preprečili, da bi se ognjeni zublji razširili na sosednje stavbe, kjer so zasebna stanovanja.

Vir: www.24ur.comNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3364