Mladi gasilci na državno tekmovanje

Datum 11.11.2004 10:39:15 | Kategorija: Slovenija

Mladi laški gasilci so se na regijskem kvizu gasilske mladine v Škofji vasi odrezali najbolje, državnega gasilskega tekmovanja se bodo tako udeležili mlajši in starejši pionirji.


V Škofji vasi se je nedavno končal regijski kviz gasilske mladine, na katerem so tekmovale prvouvrščene ekipe občinskih kvizov iz osmih gasilskih zvez celjske regije. Tekmovanje je potekalo v dveh starostnih skupinah, in sicer mlajši in starejši kategoriji pionirjev, ki so se pomerili v petih različnih disciplinah. Poudarek je bil seveda na poznavanju gasilskega orodja, požarni preventivi, splošnem znanju iz gasilskih veščin in sestavi lika za gasilsko tematiko in mladi so morali pri tem pokazati veliko spretnosti in lastnega znanja.

V kategoriji mlajših pionirjev je zmagala ekipa iz PGD Ostrožno pred PGD Laško, na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa iz Loč, v kategoriji starejših pionirjev pa je slavila ekipa PGD Laško pred PGD iz Zreč, na tretjem mestu pa je pristala ekipa mladih gasilcev PGD Vojnik. Na državno tekmovanje, ki bo konec novembra v Velenju, sta se uvrstili dve najboljši ekipi iz vsake kategorije, kar pomeni, da se bodo z ekipami mladih gasilcev iz vse Slovenije pomerile štiri ekipe s Celjskega. To so mlajši pionirji iz PGD Ostrožno in starejša ekipa pionirjev PGD iz Zreč ter skupini mlajših in starejših pionirjev iz PGD Laško, kar tudi pomeni, da so bili Laščani z dvema ekipama med najbolje uvrščenimi na Celjskem.

Foto: Mojca Marot

Mojca Marot

vir:večer
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=334