Prvi sneg na slovenskih cestah

Datum 10.11.2004 9:47:10 | Kategorija: Slovenija

Na obali nevarnost poplav
Slovenija, 10. november 2004 08:15
Ljubljana - RTV Slo
Na Gorenjskem in Notranjskem sneži, zato je na teh območjih priporočljiva zimska oprema. Kot je izvedel MMC, je zimska služba v Ljubljani pripravljena na prvi sneg.

Vodja zimske službe v Ljubljani Marko Susman je povedal, da je zimska služba v Ljubljani pripravljena na sneg in da jo bodo aktivirali, takoj ko bo to potrebno.

Zimska oprema je obvezna na mejnih prehodih Rateče in Ljubelj, kjer je na avstrijski strani obvezna uporaba snežnih verig. Poleg tega je zimska oprema obvezna na cesti Godovič-Col-Ajdovščina, od koder poročajo o delno zasneženem vozišču.

Tudi na Darsu pripravljeni
Na Darsu so nam povedali, da so avtoceste normalno prevozne, pristojne službe pa so pripravljene. Izvršni direktor za strateški marketing Jure Krajnc je dejal, da plužiti začnejo, ko zapade deset centimetrov snega, avtoceste in avtocestni priključki pa spadajo v prvi prioritetni razred. V močnem sneženju mora biti splužen najmanj vozni pas, v šibkem pa tudi prehitevalni. V pripravljenosti je 81 plugov na tovornih vozilih in 28 na specialnih ter več kot sto posipalnih vozil.

Na Obali je zaradi visoke plime velika nevarnost poplav. Voda je ob 7. uri že prekrila del piranskega Tartinijevega trga in Semedelsko cesto v Kopru.

Najvišjo raven naj bi plima dosegla med 8. in 9. uro zjutraj.

www.rtvslo.si


Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=329