Požar v Malibuju uničil 49 hiš

Datum 25.11.2007 9:30:50 | Kategorija: Svet

Nedelja, 25.11.2007 ob 09:13

Los Angeles - Zaradi požara, ki je v soboto izbruhnil v kalifornijskem mestu Malibu in uničil 49 hiš, 27 pa poškodoval, so evakuirali 14.000 ljudi, med njimi tudi nekatere filmske igralce.

Požar je izbruhnil ob neki stranski cesti tega mesta milijonarjev zahodno od Los Angelesa in se zaradi vetra hitro razširil. Veter se je medtem umiril, gasilci pa so ogenj že uspeli deloma zajeziti, tako da se je polovica evakuiranih že vrnila na domove. Preiskovalci so ugotovili, da je požar povzročil človek, še vedno pa ni znano, ali je bil povzročen namenoma, je povedal inšpektor Rick Dominguez.

Šest gasilcev je bilo lažje ranjenih

Vse hiše so bile uničene v prvih urah požara v soboto, preden se je veter umiril in so se se z ognjenimi zublji začeli spopadati gasilci. Do sobote zvečer se je na domove vrnila polovica evakuiranih, ogenj pa se je do danes že resno umiril, tako da pričakujejo, da ga bodo danes zajezili na polovici območja, je povedal vodja gasilcev Michael Freeman. S požarom se sicer spopada 1700 gasilcev ob pomoči 15 helikopterjev in vodnih letal. Lažje ranjenih pa je bilo šest gasilcev.

Uničena hiša kitarista skupine Red Hot Chili Peppers
V Malibuju, ki leži 30 kilometrov zahodno od Los Angeles, imajo med drugim hiše britanski glasbenik Sting in igralci Jennifer Aniston, Mel Gibson, Robert Redford, Barbra Streisand, Cher in Richard Gere. Lokalni mediji so poročali, da sta bila med evakuiranimi tudi igralca Matthew McConaughey in Minnie Driver, 10,5 milijona dolarjev vredna hiša kitarista skupine Red Hot Chili Peppers Flea pa je bila v požaru uničena.

Jug Kalifornije je požar nazadnje prizadel konec oktobra.

Vir: www.siol.net

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3277