Turčijo prizadele poplave

Datum 18.11.2007 16:42:31 | Kategorija: Evropa

Sever Turčije in dele Grčije so prizadela poplave. V Španiji pa so namerili minus 19 stopinj Celzija.

Na severu Turčije so poplavljene številne vasi in ceste. Ob koncu tedna je tam v 24 urah napadlo 132 litrov dežja na kvadratni meter, vremenoslovci pa svarijo pred novimi poplavami. Ena oseba je umrla.V Grčiji izredne razmere Poplave v Turčiji
V Turčiji je umrla ena oseba (Foto: Reuters)
O podobnih razmerah poročajo tudi iz mnogih območij Grčije, kjer je pod vodo več vasi in cest, ponekod je ohromljen promet in prekinjena dobava z električno energijo.
Oblasti so na severnem delu Grčije, v bližini meje s Turčijo, zaradi močnih poplav razglasile izredne razmere. Po podatkih lokalnih oblasti so morali iz vasi evakuirati na desetine ljudi. Vojska je prav tako priskočila na pomoč pri evakuaciji prebivalcev mesta Komotini. Na severu Peleponeza, v mestu Arkadia, je bilo več domov poplavljenih, poleg teg pa je porušenih več mostov. V Španiji hladen valIz osrednje Španije pa poročajo o neobičajnem hladnem valu. V noči na nedeljo so v kraju Molina de Aragona namerili minus 19 stopinj Celzija, kar je najnižja izmerjena temperaturo v mesecu novembru v več kot 60 letih. O mrazu so ob koncu tedna poročali tudi iz drugih predelov Španije; na Mallorci je tako v petek snežilo.
24ur
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3252