Število žrtev eksplozije v ukrajinskem rudniku narašča

Datum 18.11.2007 13:32:56 | Kategorija: Evropa

Doneck - V premogovniku Zasjadko v vzhodnem delu Ukrajine je zaradi eksplozije metana po najnovejših podatkih umrlo 33 delavcev. Usoda približno 77 rudarjev je še vedno neznana. V bolnišnico naj bi prepeljali 26 rudarjev, med katerimi je eden v kritičnem stanju.

Medtem ko pod zemljo še vedno gori požar, ki ga je povzročila eksplozija, so do rudnika začeli prihajati tudi pretreseni sorodniki rudarjev, med katerimi številni še čakajo na novice o usodi svojih bližnjih.

V času eksplozije je bilo v rudniku 457 rudarjev

V času eksplozije, do katere je prišlo nekaj po 3. uri po lokalnem času, je v rudniku delalo 457 ljudi. Pristojne oblasti so po eksploziji sprožile obsežno reševalno akcijo, v katero je vključenih 65 reševalnih ekip in 21 medicinskih enot.

To ni bila prva nesreča v tem rudniku
Zasjadko kot eden največjih ukrajinskih rudnikov zaposluje okrog 10.000 ljudi, v preteklosti pa je zabeležil že več nesreč s smrtnim izidom. Septembra lani je zaradi uhajanja plina umrlo 13 rudarjev, več pa jih je zbolelo. V letu 1999 je eksplozija terjala 50 življenj, v letu 2001 je v nesreči umrlo 55 rudarjev.

Ukrajinski rudniki spadajo med najbolj nevarne na svetu

Ukrajinski premogovniki se nahajajo v vzhodnem delu države in veljajo za ene najbolj nevarnih na svetu, saj so številni slabo financirani, imajo zastarelo opremo in slabe varnostne ukrepe.
Vir:SiolNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3250