Prehitro pobegnili na dvorišču

Datum 17.11.2007 8:46:39 | Kategorija: Slovenija

TOLMIN Gasilska vaja z evakuacijo učencev iz stavbe šolskega centra
Včerajšnja vaja tolminskih gasilcev, ki so jo v šolskem centru pripravili v sodelovanju z osnovno šolo in gimnazijo, je bila med zahtevnejšimi doslej v Posočju.

Po scenariju vaje, ki jo je vodil poveljnik gasilske zveze Tolmin Jože Dakskobler, je v šolski kuhinji eksplodirala plinska jeklenka, zanetila je požar, ki se je hitro razširil. Medtem ko sta osnovna šola in gimnazija (po lastnem varnostnem načrtu) reševali iz stavbe 900 učencev, dijakov in zaposlene, so v nekaj minutah prihiteli na pomoč tudi gasilci štirih društev. V veliko veselje mladeži so stavbo šolskega centra “obstreljevali” z vodnimi topovi. Kot je povedal Dakskobler, imajo gasilci še vedno težave zaradi odsotnosti z delovnih mest. “Država bi morala te probleme urediti, saj gre za varnost ljudi,” je prepričan.

Ravnatelj osnovne šole Vladi Mavri je ocenil, da so učenci prehitro zapuščali šolski center. “V primeru resnične nesreče bi bilo divjanje nevarno, učenci se lahko poškodujejo,” je mladež opozoril ravnatelj. Predsednik gasilske zveze Tolmin Aleš Poljak je akcijo pohvalil in mlade povabil, naj se vključijo med gasilske junake.
Učenci so so bili neučakani
Vir:PN

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3247