Portoroška Pergola v plamenih

Datum 17.11.2007 6:58:06 | Kategorija: Slovenija

Portorož, 16.11.2007

Včeraj nekaj po drugi uri zjutraj je zagorelo v gostinskem lokalu Pergola, ki z ene strani meji na osrednjo portoroško plažo
Včeraj nekaj po drugi uri zjutraj je zagorelo v gostinskem lokalu Pergola, ki z ene strani meji na osrednjo portoroško plažo, vhod pa ima tudi s portoroške dvopasovnice. Po izjavi koprskih policistov najverjetneje ni šlo za namerni požig. Lokal je bil ob tej uri zaprt, zgorel pa je kamin, okrog 30 kvadratnih metrov lesenega stropa nad njim, različni inventar in glasbena oprema. Požar so po dveh urah pogasili piranski in koprski gasilci, a kolikšna je dejanska škoda, včeraj ni vedel povedati še nihče. Saje so sicer ves dan brisali tudi v sosednjih lokalih z oblačili in kozmetiko, kamor so zašle skozi zračnike. Včeraj dopoldne so si pogorišče ogledali tudi koprski kriminalisti in požarna inšpektorica Vanda Zidarič. Ta je povedala, da večjih pomanjkljivosti glede požarne varnosti, razen nepravilno skladiščenega plina, ni ugotovila.

Lokal je sicer v lasti piranskega javnega podjetja Okolje, a od letošnjega poletja dalje ga ima v najemu prekmurski podjetnik Boštjan Lucu. Sicer gre za enega izmed najbolj znanih portoroških lokalov, ki ga je pred skoraj 15 leti prvi najel in opremil domači podjetnik Marino Belac. V njem je "zrasla" in zaslovela skupina Mambo Kings, ki je privlačila množice obiskovalcev od blizu in daleč. Tudi za včerajšnji večer so plakati napovedovali koncert znanega glasbenika, a je odpadel. Nihče ne ve, kdaj in če sploh bo v Pergoli še donela glasba. (dc)

Vir: www.direkt.si
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3246