Pogrešanega našli

Datum 8.11.2004 8:48:38 | Kategorija: SlovenijaBODONCI - Ravno včeraj, ko so nas policisti najprej obvestili, da 71-letnega Belo Čerpnjaka iz Bodoncev v občini Puconci še pogrešajo in smo na domačiji pogrešanega zbirali podatke za prispevek, smo bili lahko priče telefonskega klica policistov, ki so sporočili, da so pogrešanega našli. Po obvestilu občana so ga namreč našli v gozdu, v bližini čistilne naprave v Lukačevcih, nekaj sto metrov od bolnišnice Rakičan. Bil je premražen in blaten, a tudi v dokaj dobrem stanju. Kljub temu so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ga zadržali na opazovanju.

Že minulo sredo okoli 15. ure je izpred splošne bolnišnice v Rakičanu pri Murski Soboti odšel neznano kam 71-letni Bela Čerpnjak iz Bodoncev v občini Puconci. Takoj po prijavi, da je pogrešan, so ga začeli iskati policisti, gasilci, sorodniki in domačini iz Bodoncev, a kljub obširnemu iskanju ga štiri dni niso našli.

Njegova soproga Hermina nam je povedala, da je minulo sredo šla skupaj z Belo v bolnišnico, kjer so mu morali opraviti manjši operacijski poseg na nogi. "Nekaj dni prej, v petek, 30. oktobra, je med delom na kmetiji stopil na žebelj in ker ni šel takoj k zdravniku, so se začele težave. Pred bolnišnico naju je čakal vnuk Saša, ki naj bi naju odpeljal domov. Sama sem šla na parkirišče pogledat, ali je fant že prišel, ta čas pa je Bela odšel neznano kam. Najprej smo ga iskali v bolnišnici, potem prijavili policiji, v četrtek pa smo skupaj z gasilci in domačimi vse preiskali, žal brez uspeha. Zdaj pa so nam sporočili, da so ga našli," nam je povedala Hermina.

Oste Balkal

Vir:Dnevnik


Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=322