Delavci umrli v vodnjaku

Datum 2.11.2007 18:05:23 | Kategorija: Svet

Superior - V ameriški vasi severno od Wisconsina so zaradi zastrupitve s plini umrli štirje delavci. Trupla so potegnili iz 20 metrov globokega vodnjaka blizu porušene tovarne.Delavci umrli v vodnjaku

Superior - V ameriški vasi severno od Wisconsina so zaradi zastrupitve s plini umrli štirje delavci. Trupla so potegnili iz 20 metrov globokega vodnjaka blizu porušene tovarne.


Žrtve naj bi bile zaposlene v podjetju, ki stoji na območju kjer so našli trupla, ni pa znano kaj so počele v vodnjaku. Douglas County, uslužbenec podjetja, je prejel klic, da so v vodnjaku ljudje in o tem obvestil gasilce. Vodnjak je bil napolnjen z vodo in žveplo-vodikovim plinom, iz njega pa poteka odvodni kanal.


Gasilci so iz vodnjaka izčrpali vodo, plin, ki je težji kot zrak pa bo ostal v vodnjaku.

Kaj je žveplov vodik?

Žveplov vodik je strupen, vnetljiv, brezbarven in ima vonj po gnilih jajcih, vendar se ta pri visoki koncentraciji ne vonja več, zato je zelo nevaren. Izpostavljanje temu plinu lahko privede do težkega dihanja ter izgube zavesti.

Žrtve naj bi umrle pred prihodom gasilcev, njihova imena pa niso izdali. Obdukcija bo pokazala natančen vzrok smrti, saj še ni znano ali so se zastrupili s plinom ali pa utopili.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3198