Most pokopal delavce

Datum 26.9.2007 11:44:49 | Kategorija: Svet

Na jugu Vietnama se je zrušil most v gradnji. V nesreči je umrlo najmanj 60 delavcev, 100 jih pogrešajo.
Policija v južnem Vietnamu je potrdila, da je ob tem, ko se je zrušil most v gradnji, umrlo več kot 60 delavcev, 100 pa jih še pogrešajo. Delavec gradbenega podjetja, ki je bil v bližini gradbišča je dejal, da še vedno poskušajo rešiti delavce izpod betonskih blokov.


Vietnamska televizija je prav tako predvajala posnetke gmot železja in kablov, ki so se sesuli ob dimu in prahu. (Foto: Reuters)

Vzrok nesreče za zdaj še ni znan, so pa predstavniki lokalnih oblasti dejali, da naj bi bil vzrok nesreče v tem, da je močno deževje spodkopalo betonske temelje. Policija je potrdila, da se je v času gradnje na površini mosta zadržavelo več kot 150 delavcev. Večina delavcev je bilo Vietnamcev, pogrešajo pa tudi državljane Japonske in Filipinov.
Očividci in predstavniki policije so dejali, da je zrušenje mostu zvenelo kot močna eksplozija, zatem pa je nastal kaos. Vietnamska televizija je prav tako predvajala posnetke gmot železja in kablov, ki so se sesuli ob dimu in prahu.


Več kot 100 delavcev še vedno pogrešajo. (Foto: Reuters)

Most Can Tho, ki ga gradijo 170 kilometrov jugozahodno od Hošiminha, naj bi bil najdaljši viseči most na jugu Azije, v 85 odstotkih pa njegovo gradnjo financira Japonska. Dokončali naj bi ga prihodnje leto, njegova gradnja pa naj bi stala 243 milijonov evrov.

Vir: 24 urNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3104