Na Donavi šest mrtvih?

Datum 5.11.2004 22:43:34 | Kategorija: Evropa

Dunaj - Na Donavi je manjši izletniški čoln v četrtek zvečer trčil v barko, pri čemer sta bila ubita dva upokojena gasilca z Dunaja, štiri osebe pa zaenkrat pogrešajo.Do nesreče je prišlo, ker čoln kljub opozorilnim signalom z barke ni spremenil smeri in se umaknil. Policisti in reševalci po besedah predstavnika lokalne policije Franza Polzerja domnevajo, da so štiri osebe, ki jih uradno še pogrešajo, mrtve. Kot je še povedal Polzer, zaenkrat ni jasno, zakaj čoln ni spremenil smeri in se tako izognil trčenju.

Policija je eno truplo našla in dele drugega našla v četrtek pozno zvečer. Reševalci so si pri delu pomagali z dvema helikopterjema in več reševalnimi čolni. Iskanje štirih pogrešanih oseb, ki so bile na manjšem čolnu, se še nadaljuje.
Dva potnika sta imela srečo

"Zdaj so lahko že daleč vstran. Ne pričakujemo, da jih bomo našli v kratkem," je glede pogrešanih dejal Polzer.
Osem prijateljev, starih od 50 do 56 let - med njimi vseh šest žrtev nesreče - je v četrtek najelo izletniški čoln, s katerim so se odpravili z Dunaja proti Korneuburgu, manjšemu mestu kakih 15 kilometrov severno od avstrijske prestolnice. Dva potnika sta čoln v Korneuburgu zapustila, šest pa se jih je odločilo, da se bodo z njim vrnili na Dunaj. (STA)Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=310