S prvega plošče, z drugega gorivo

Datum 22.9.2007 7:45:03 | Kategorija: Slovenija

KUBED Plošča predrla rezervoar goriva
Cesta med Rižano in Kubedom je bila včeraj okoli poldneva najprej delno zaprta, nato pa so ustavili ves promet. Najprej so voznike ovirale plošče, ki so popadale s tovornjaka. Na eno od takšnih ovir je kakšno uro po prvem dogodku zapeljal voznik madžarskega tovornjaka. Plošča, ki se je pod težo upognila, je predrla rezervoar goriva.

Voznik tovornjaka s puljsko registracijo se je opoldne peljal od Rižane proti Kubedu, ko so v bližini odcepa za Hrastovlje s prikolice začele padati železne plošče, dolge šest metrov in široke poldrugi meter. Policisti so ugotovili, da je bil tovor nepravilno naložen oziroma neprimerno zavarovan. Promet je zaradi raztresenih plošč potekal le po enem voznem pasu.

Okoli 13. ure pa se je iz nasprotne smeri pripeljal voznik madžarskega tovornjaka in zapeljal na eno od 5 milimetrov debelih plošč. Ta se je pod težo tovornjaka zvila in se zarila v rezervoar. Na cesto je iz odprtine začelo teči gorivo. Na kraj so poleg cestarjev prihiteli gasilci, ki so v odtočnih kanalih prestregli precej izlitega goriva, nekaj pa so ga prečrpali še iz rezervoarja. Cesta je bila zaradi nesreče nekaj časa povsem zaprta za ves promet, nato pa je potekal izmenično.
Iz predrtega rezervoarja madžarskega tovornjaka je na cesto steklo precej goriva
Vir:PN

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3091