Ga je obšla slabost?

Datum 21.9.2007 7:51:54 | Kategorija: Slovenija

DOLGA NJIVA/ Soška Dolina
Po trčenju v brežino je cisterno z voznikom odbilo v solkansko jezero


Včeraj okoli 13.30 se je na cesti med Solkanom in Desklami zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 39-letni voznik cisterne. Ta je najprej zapeljal v obcestno brežino, od koder ga je odbilo pod cesto, kjer je pristal s kabino v mrzli Soči.

Iz blatne Soče so cisterno dvignili šele z velikim dvigalom 

Odbojna ograja ni zdržala pritiska prazne cisterne

 Ko so cisterno z dvigalom potegnili na suho, so v kabini našli mrtvega voznika. Vzrok smrti bo pokazala šele obdukcija.

Nesrečni voznik tovornjaka cisterne ajdovskega Primorja naj bi pred nesrečo razložil cement v Vrtojbi, nato pa se odpravil ponovno v Anhovo, kjer bi najverjetneje v cisterno znova naložil cement. Okoli 13.30 je na cesti med Solkanom in Desklami, približno kilometer od okrepčevalnice na Dolgi njivi, v blagem levem ovinku zapeljal desno s ceste in s kabino tovornjaka trčil v skalnato obcestno brežino.

Od udarca je cisterno zaneslo levo čez oba vozna pasova, kjer je prebila varovalno ograjo in zgrmela navzdol po pobočju akumulacijskega jezera Solkan. Tovornjak se je ustavil s kabino v vodi in cisterno na suhem.

Tja so nemudoma prihiteli policisti, reševalci in gasilci, ki pa brez dvigala niso mogli storiti prav ničesar. Zato so najprej poklicali na pomoč gasilce iz sosednje Gorice, ki so z dvigalom zapeli cisterno in preprečili, da bi se cela pogreznila v mrzlo Sočo, medtem pa je samostojni podjetnik iz Nove Gorice na kraj pripeljal večje dvigalo, s katerim so cisterno dvignili na cesto.

V kabini so našli mrtvega voznika, 39-letnega domačina iz Deskel. Sodeč po dogajanju pred samim padcem v vodo (ko je brez vzroka zavil desno) in voznikovi močnejši postavi so očividci na kraju domnevali, da ga je še pred nesrečo najverjetneje obšla slabost ali celo zadela kap. Odgovor na to vprašanje bo dala obdukcija. Zaradi nesreče in dvigovanja cisterne je bila včeraj ob 17. uri cesta še popolnoma zaprta.
DC
Primorske novice

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3089