Gasilec storil samomor

Datum 17.9.2007 10:48:51 | Kategorija: Evropa

Samomor je storil potem, ko so iz splitske bolnišnice sporočili, da je umrl še dvanajsti gasilec

Do.J., Pon 17.09.2007, 10:10

V najhujši tragediji v zgodovini hrvaškega gasilstva je med gašenjem požara na Kornatu konec avgusta na kraju požara umrlo šest gasilcev, ostalih šest pa kasneje za posledicami hudih opeklin. | foto: Dokumentacija Dela

Zagreb - Ustanovitelj prostovoljnega gasilskega društva Vodice pri Šibeniku se je v družinski hiši v Vodicah v nedeljo obesil, je sporočila šibeniška policija. Njegovi prijatelji in sorodniki so za hrvaške medije povedali, da je bil zelo potrt zaradi tragedije gasilcev na otoku Kornat, v kateri je umrlo dvanajst gasilcev, med njimi štirje mladi gasilci prostovoljci iz Vodic.

Samomor je storil potem, ko so iz splitske bolnišnice v nedeljo zjutraj sporočili, da je zaradi hudih opeklin umrl 22-letni četrti gasilec iz Vodic. V splitski bolnišnici še vedno zdravijo 23-letnega gasilca, zadnjega iz skupine gasilcev s Kornatov. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, ampak še vedno izjemno resno, so povedali zdravniki.

V najhujši tragediji v zgodovini hrvaškega gasilstva je med gašenjem požara na Kornatu konec avgusta na kraju požara umrlo šest gasilcev, ostalih šest pa kasneje za posledicami hudih opeklin. Gasilci iz Šibenika, Vodic in Tisnega so bili stari med 17 in 52 let, dva sta bila mladoletna.

Sorodniki ne verjamejo uradni razlagi dogodkov
Kraj gasilske nesreče na Kornatu so v nedeljo obiskali sorodnikih umrlih, ki se po ogledu območja požara ne morejo sprijazniti z rezultati preliminarne preiskave, ki je ugotovila, da je do tragedije verjetno prišlo zaradi "spleta nesrečnih okoliščin". Po mnenju večine staršev umrlih gasilcev uradna različica dogodka prikriva resnične razloge za nesrečo in odgovorne za tragedijo.

Za izbruh požara je osumljen 20-letni sezonski delavec v Nacionalnem parku Kornati, ki je odvrgel cigaretni ogorek v suho travo. Zaradi napak pri načrtovanju gašenja požara in ravnanja v času gasilske akcije pa tožilstvo bremeni tudi poveljnika operacije Dina Klarića, ki je umrl na Kornatu, in poveljnika šibeniško-kninskih gasilcev Dražena Slavico. Petrina in Slavica sta v priporu.





Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3067