Požar v Ljudskem vrtu podtaknili prostovoljni gasilci?

Datum 13.9.2007 20:04:10 | Kategorija: Slovenija

Maribor - Na zaslišanjih pri preiskovalnem sodniku so se v sredo zvrstili trije Mariborčani, stari med 17 in 20 let, ki so jih policisti ovadili zaradi podtikanja požarov.Požar v Ljudskem vrtu podtaknili prostovoljni gasilci?

Maribor - Na zaslišanjih pri preiskovalnem sodniku so se v sredo zvrstili trije Mariborčani, stari med 17 in 20 let, ki so jih policisti ovadili zaradi podtikanja požarov.


Po pisanju časnika Večer gre za člane mariborskega prostovoljnega gasilskega društva, ki jih sumijo, da so podtaknili tudi požar na stadionu Ljudski vrt v začetku letošnjega septembra, in pa požar trgovine Maxina na Šentiljski cesti v Mariboru. Vsega skupaj naj bi v Mariboru in okolici podtaknili med 40 in 50 požarov.

Policija bo več povedala v ponedeljek

Tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Franc Virtič ni želel komentirati Večerovega pisanja. Dejal je le, da so mariborski policisti prijeli skupino oseb, ki jo sumijo povzročitve požarov v Mariboru in okolici v letošnjem letu, med katerimi je tudi nekaj večjih požarov v zadnjem obdobju, vključno s požarom v Ljudskem vrtu. Po njegovih besedah zaradi obsežnosti preiskave še vedno poteka intenzivno zbiranje obvestil, podrobneje pa bodo o prijetju spregovorili na novinarski konferenci prihodnji ponedeljek. Drugih podatkov naj do takrat ne bi dajali.


Prijeli so enega, ta pa je povedal, da ni delal sam

Kot še piše Večer, naj bi policisti enega od trojice - šlo naj bi za Martina Plavca, Viktorja Babiča in še ne polnoletnega Tadeja V. - v noči na minuli ponedeljek prijeli pri ponovnem podtikanju požara. Med zbiranjem obvestil naj bi mladenič policistom povedal še za druge požare, ki jih je podtaknil, in da tega ni počel sam. V požarih, ki naj bi jih podtaknila prijeta trojica, je po prvih ocenah nastalo za več sto tisoč evrov škode. Da so prijeti mladeniči njihovi člani so potrdili tudi v Prostovoljnem gasilskem društvu Maribor.

Po besedah predsednika društva Milana Eržena nihče od kolegov ni nikoli posumil, da bi mladeniči lahko bili požigalci. Veljali so namreč za požrtvovalne gasilce, ki so vselej pripravljeni pomagati drugim.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3057